Competitie 2

22 March, 2012 - 11:0024 March, 2012 - 17:30
KASKCINEMA

Recente films en video’s, cutting edge cinema van kunstenaars en filmmakers die honger hebben naar avontuur en nieuwe wegen uitstippelen in het uitgestrekte terrein van het bewegend beeld.

Artificial Turf

Pavel Medvedev
,
RU
,
2010
,
35mm
,
colour
,
30'

Het verhaal van het Pavlovsk Park in de buurt van Sint-Petersburg, in alle seizoenen, door de lens van een subjectieve camera. Het park geldt als een pittoreske encyclopedie van landschapsarchitectuur, met een layout die een lappendeken vormt van alle tendenzen in het Europese parkdesign van de 18e en 19e eeuw.

Viva Paradis

Isabelle Tollenaere
,
BE
,
2011
,
HD
,
colour
,
18'

Viva Paradis is een momentopname van een land, Tunesië, in transformatie; van een verlaten luxehotel over de ruïnes van Carthago tot de overblijfselen van de recente revolutie. De strijd is gestreden, maar hoe moet het nu verder? Viva Paradis focust op het moment dat de journalisten zijn wegtrokken en de beeldenstroom die ons overspoelde, is gestopt. Tegelijkertijd keren de eerste toeristen terug, op zoek naar een streepje zon. Bienvenue à la nouvelle Tunisie! 

Everybody's Nuts

Fabian Euresti
,
US
,
2010
,
HD
,
colour
,
12'

Een bedrieglijk simpele video gemaakt door de zoon van een landbouwer, een sobere weergave van een Kafkaiaanse wereld temidden van de sinaasappelplantages in centraal Californië. Het is het verhaal van de al even tragische als absurde ironieën van de bedrijfscultuur en de nederige arbeider wiens lichaam deze bedrijven kapitaliseren.