Workers Leaving the Job-Site

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2013
,
HD
,
7'

Een andere opname, een ander tijdperk, een andere fabriek. Deze variant op de klassieker uit 1895 van de gebroeders Lumière is gefilmd in Mississippi in de zomer van 2012.

Fe26

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2014
,
HD
,
7'

Fe26 is gefilmd op 16mm tijdens de zomer van 2013 en volgt twee mannen rond de East Side van Cleveland, Ohio. De film onderzoekt de spanningen tussen illegaal werk — met name het stelen van putdeksels en koperleidingen — en de fundamentele overlevingsstrategieën in gebieden met hoge werkloosheid. We zien twee lokale bewoners, Issac “I-Pleeza” Chester en Jonathan “Streets” Lee, die eerder al opdoken in Eversons Rita Larson’s Boy en The Tombigbee Chronicles No. 2. Zoals in Sound That, te zien in ditzelfde programma, suggereert het ondergrondse hier de relatie tussen wat aan het oppervlak te zien is en de als vanzelfsprekend beschouwde onderliggende elementen — in dit geval: criminele daden en activiteiten. (KJE)

Sound That

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2014
,
HD
,
12'

Sound That volgt werknemers van de Cleveland Water Department die lekken onderzoeken in de infrastructuur van Cuyahoga County, Ohio. Ze speuren naar wat onder het oppervlak schuilt. Zoals in Fe26 suggereert het ondergrondse hier de relatie tussen wat aan het oppervlak te zien is en de als vanzelfsprekend beschouwde onderlig- gende elementen, in dit geval: basis stadsdiensten. De geluidsband nodigt de kijker/luisteraar uit in het holle klanklandschap dat verborgen ligt onder Cleveland. (KJE)

R-15

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2017
,
HD
,
5'

Een werknemer van een isolatiebedrijf brengt R-15 aan, een materiaal dat huizen warm houdt in de wintermaanden en koel in de zomer.

Westinghouse Four

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2020
,
HD
,
3'

Over een oud consumptieproduct dat gemaakt werd in de Westinghouse fabriek in Mansfield, Ohio in de jaren ’60.

Ten Five in the Grass

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2012
,
HD
,
32'

Een film over Black cowgirls en cowboys die zich voorberei- den op de rodeodiscipline ‘calf roping’. Ten Five in the Grass is gefilmd in Lafayette, Louisiana en Natchez, Mississippi in de late lente en zomer van 2011. De titel verwijst naar het type touw dat gebruikt wordt om snelle kalveren te vangen.

Union

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2019
,
HD
,
3'

Toont hoe het footballteam van de Virginia Union University samenwerkt.