Emergency Needs

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2007
,
HD
,
7'

Emergency Needs is een 16mm film over hoe Carl Stokes, de burgemeester van Cleveland Ohio, omgaat met de opstanden in juli 1968.

Rhinoceros

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2013
,
HD
,
6'

Een enscenering van de laatste speech van Alessandro de’ Medici (1510-1537), de eerste hertog van Florence. Omwille van zijn gemengde Afrikaanse en Italiaanse afkomst wordt Alessandro, alias Il Moro (de Moor), beschouwd als het eerste zwarte Europese staatshoofd. Rhinoceros suggereert dat zijn laatste politieke optreden werd vastgelegd op tape voor een tv-uitzending en is teruggevonden en bewaard gebleven als historisch document.

Rita Larson's Boy

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2012
,
HD
,
11'

Everson hoopte tevergeefs een auditie-opname terug te vinden van de acteur Nathaniel Taylor die opgroeide in Columbus, MS en het personage van ‘Rollo Larson’ — de zoon van Rita Larson — vertolkte in de jaren ’70-sitcom Sanford and Son. Everson maakte uiteindelijk zijn eigen versie van de screentest. Tien jonge acteurs uit Cleveland, Ohio spelen tien acteurs die auditie doen voor de rol van Rollo Larson.

Round Seven

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2018
,
HD
,
19'

Round Seven focust op de beroemde boksmatch die in 1978 plaatsvond in Dayton, Ohio tussen Sugar Ray Leonard en Art McKnight uit Mansfield, Ohio. Onderdeel van een reeks films over mensen en fenomenen verbonden met Eversons geboortestad.

Undefeated

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2008
,
HD
,
2'

Over beweeglijkheid en onbeweeglijkheid, of pogingen om warm te blijven. We zien DeCarrio Couley schaduwboksen op het ritme van een met de hand aangedreven Bolexcamera.

Charlie's Proof

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2013
,
HD
,
13'

Charlie’s Proof gaat over de legendarische Charlie Smith uit Columbus, Mississippi die hier van mening verschilt met de filmmaker.

Music from the Edge of the Allegheny Plateau

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2019
,
HD
,
7'

Rappers en gospelzangers, in de straten en bij hun thuis. Everson vond inspiratie bij William Kleins The Little Richard Story (1980), een film over het leven van het rock-’n-rollicoon door de ogen en getuigenissen van vrienden, familie en imitators.