+6 Gain

Jorn Plucieniczak
,
BE
,
2019
,
DCP
,
26'

Symen en Sam proberen de tijd te verdrijven in de monotonie van een postindustriële voorstad. Ze lijken zich te bewegen doorheen een eeuwige schemerzone, omringd door een onzichtbare aanwezigheid van ‘Hardcore’. Ze gamen en hangen wat rond, om uiteindelijk over te gaan tot een zoektocht naar de kern van hun verlangens.

 

Dutch spoken, English subtitles

Black and White Trypps Number Three

Ben Russell
,
US
,
2007
,
35mm
,
12'

Het derde deel van een serie films over natuurlijke psychedelica. Deze film, opgenomen tijdens een optreden van Lightning Bolt, de noise-band uit Rhode Island, documenteert de transformatie van een collectieve freak-out van een rockpubliek tot een trance-ritueel van de hoogste spirituele orde.

Terril

Jorn Plucieniczak
,
BE
,
2022
,
DCP
,
28'

Mike keert na een lange afwezigheid terug thuis. Hij probeert opnieuw zijn plaats te vinden binnen de sociale structuren van zijn familie en vrienden. Het mijnlandschap van Genk zorgt voor bijzondere openingen. De film speelt zich af in de gedeindustrialiseerde stad en toont de mannelijke dynamieken binnen een arbeidersgezin. Terril beweegt zich geduldig tussen deze sociale codes en het landschap waarin ze zich manifesteren.

 

Dutch spoken, English subtitles

Ten Men

Mark Raidpere
,
EE
,
2003
,
digital
,
8'

Mannelijke vervreemding en isolement zijn terugkerende thema’s in Mark Raidpere’s werk. Ten Men toont een tiental gevangenen die hun spieren opspannen en met hun tatoeages pronken voor de camera. Maar ze lijken ook beschaamd te glimlachen en kijken weg in de hoop op solidariteit. 

 

Courtesy of the artist and Michel Rein, Paris/Brussels