A new life, a new fight

Elettra Bisogno, Hazem Alqaddi
,
BE
,
2021
,
DCP
,
35'

Een ontmoeting tussen twee vreemden leidt tot de wens om elkaar te begrijpen doorheen het medium cinema. Beiden starten gelijktijdig met het filmen van hun omgeving en het bewerken van het resulterende materiaal. Zo worden zij, Elettra uit Italië en Hazem uit Gaza, het onderwerp van deze film die hun eerste momenten samen documenteert en zich ontplooit als een veelzijdige realiteit waarin noord en zuid de confrontatie aangaan in een discussie over rechten en ongelijkheden, een realiteit waarin we getuige zijn van een migratie naar elkaar toe terwijl een intieme manier om samen een film te maken wordt vastgelegd.

 

English, Italian & Arabic spoken, English subtitles

This day won’t last

Mouaad el Salem
,
BE, TN
,
2020
,
HD
,
25'

Een dag die ook een leven kan zijn. Een jonge man die ook een oudere vrouw kan zijn. Een nachtmerrie die ook een droom kan zijn. In Tunesië terwijl het ook elders kan zijn: op de grens tussen de noodzaak en de angst om te filmen, de noodzaak en de angst voor de revolutie, is This day won’t last een samenwerking op afstand. Zo wordt dit zelfportret een groepsportret. Clandestien maar recht uit het hart: een eind dat ook een nieuw begin kan zijn.

Sinds 2017 is Mouaad el Salem regisseur, producent, monteur, camerapersoon, klankpersoon, activist en hoofdpersonages van deze debuutfilm. Mouaad leeft en droomt in Tunesië en Europa.