Selection 7: Rosine Mbakam

22 October, 2021 - 20:00
MIRY

 

In the presence of Rosine Mbakam

 

COVID informatie

De MIRY zaal ligt in een onderwijsinstelling waar voorlopig nog steeds andere CORONAmaatregelen van toepassing zijn dan in de bioscoop en culturele zalen.
Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dient u in bezit te zijn van een geldig ticket of op de gastenlijst staan, en moet u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs kunnen voorleggen aan de ingang. Het is belangrijk om op tijd je Covid Safe Ticket aan te vragen, want zonder geldige QR-code kunnen we je helaas niet binnen laten in MIRY Concertzaal. De meeste mensen gebruiken hiervoor de Covidsafe-app.

Zodra u het gebouw betreedt geldt er een mondmaskerplicht tot in de zaal. Eenmaal in de zaal kunnen mondmaskers af.

Op de andere locaties van het Courtisane festival gelden deze veiligheidsmaatregelen niet. Daar is geen mondmaskerplicht en is er geen Covid Safe Ticket nodig.

Les prières de Delphine

Rosine Mbakam
,
BE
,
2020
,
DCP
,
80'

Les prières de Delphine - trailer

Deze film is het portret van Delphine, een jong Kameroens meisje dat na de dood van haar moeder door haar vader werd verwaarloosd en op haar dertiende werd verkracht. Ze belandde in de prostitutie om haarzelf en haar dochter te kunnen onderhouden. Uiteindelijk huwde ze met een Belgische man die drie keer zo oud is als zij, hopend op een beter leven voor haarzelf en haar dochter in Europa. Zeven jaar later is de Europese droom vervlogen en is haar situatie erop achteruitgegaan. Zoals vele anderen maakt Delphine deel uit van een generatie jonge Afrikaanse vrouwen die worden verpletterd door onze patriarchale samenlevingen en voor wie de westerse seksuele kolonisatie als enige manier om te overleven overblijft. Via haar moed en kracht belicht Delphine deze patronen van dominantie die Afrikaanse vrouwen blijven belagen.

 

French & Cameroonian Creole spoken, English subtitles